Welkom bij "natuurlijk-lijn" meubelen

We ontwerpen en maken unieke meubelen en interieurs van massief 
hout. Geheel op maat gemaakt met een bijzondere uitstraling. 

Modern in vorm, klassiek in kwaliteit en duurzaamheid

Met aandacht voor detail maken we complete kantoor- en winkelinrichtingen,kinderkamers, slaap- en woonkamers en natuurlijk ook losse meubelen zoals tafels, kasten, bedden, tuin- en terrasmeubelen. 


HOUTSOORTEN

Al onze producten worden gemaakt van massief hout.

overzicht producten ⇒

Meubelen van Steigerhout

Wat is steigerhout?

Steigerhout is geen aparte houtsoort, het is grof gezaagd, ongeschaafd vurenhout. Steigerhout, de naam zegt het al, wordt gemaakt voor op de steiger. Een onmisbaar hulpmiddel voor de vakmensen in de bouw. Het is een geweldig materiaal en door haar afmetingen kun je er werkelijk alles van maken.

Steigerhout is een grof gezaagd, ruw en stoer vurenhout. De lengte van de plank is rond 5 meter, ongeveer 190 mm breed en 30 mm dik. 

Hout is een natuurproduct dat leeft.

Steigerhout is een natuurproduct. Hierdoor kan het zijn dat een steigerhouten product, nadat ze vervaardigd is, blijft werken. Dit komt o.a. door het vochtgehalte in de lucht en de temperatuur. Het zal dan ook bijna altijd blijven werken, denk hierbij aan kieren en spleten, maar dat geeft het meubel juist ook zijn eigen karakter en charme. Dit hoort bij steigerhouten producten en is dan ook niks tegen te doen.

Zitten er splinter aan het hout?

Wij zorgen dat alle steigerhouten meubels keurig geschuurd worden en zo goed als splintervrij wordt afgeleverd. 

Steigerhouten meubels voor buiten

Meubels voor buiten zullen eigenlijk altijd behandeld moeten worden, zowel de zijkanten als de kopse kanten. Dit kan door middel van beitsen, oliën en krijtverf. Wij behandelen standaard met vernisolie dat in veel verschillend kleuren te verkrijgen is.

 
 
Ook van navolgend houtsoorten maken wij hoogwaardig meubelen
 
Eikenhout

Eiken kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur en steekt duidelijk af tegen het 25-50 mm brede bleekbruine spint. Kwartiers gezaagd hout vertoont karakteristieke glanzende ”spiegels”, veroorzaakt door de brede stralen. Het hout is ringporig waardoor op het dosse vlak een vlamtekening ontstaat.

Eikenhout is één van de bekendste houtsoorten. Het is vrij sterk en hard, maar wel goed te bewerken. Daarmee is het erg geschikt voor meubelen. 

 

Vuren Naaldboom

"Picea abies" - Fam: Pinaceae,  Vuren, fijnspar, Spruce, Fichte.  

Lariks Naaldboom

"Larix decidua" - Fam: Pinaceae, 
Larix, Lorken, Larch, Lärche 

Grove Den Naaldboom

"Pinus silvestris" - Fam: Grenen Grove Den - Deal - Kiever - Pin

 
Beukenhout

Beuken komen in vrijwel alle delen van Europa voor en onderling verschillen ze weinig in kwaliteit. Van de Oost-Europese beuk is het hout over het algemeen iets zachter. Er is weinig kleur verschil tussen het kern- en spinthout.

Beukenhout toepassingen.

Beuken wordt vooral veel in de meubelindustrie toegepast, maar ook als trapleuning. Andere bekende toepassingen zijn; speelgoed, broodplanken, lepelrekken, lepelbakken, dorpels, parket- en strokenvloeren, tafelbladen. Het ongestoomde beuken wordt vrijwel alleen gebruikt voor binnenwerk van meubelrompen.


Ook de meeste andere Europese houtsoorten kunnen wij op verzoek leveren.

Olm Kersenhout Notenhout
   
home ⇒ overzicht ⇒